Opvang (PBSO)

BSO De Piloot van KindeRdam is er speciaal voor de kinderen van SO De Piloot en SBO De Kring. Onze buitenschoolse opvang is 5 dagen per week open, van einde schooltijd tot 18.30 uur. We werken met kleine groepen. Onze pedagogisch medewerkers hebben ervaring met kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben. 

Alles onder één dak

Binnen de Kindercampus werken we als opvang nauw samen met het onderwijs en de hulpverlening. We maken gebruik van dezelfde methodieken en begeleidingsplannen stemmen we onderling af. Sommige van onze pedagogisch medewerkers in de buitenschoolse opvang werken ook als onderwijsassistent in het onderwijs. Dat geeft de kinderen duidelijkheid en houvast. Bovendien vinden we een prettige samenwerking met ouders heel belangrijk.  

Veel mooie activiteiten

De buitenschoolse opvang heeft een fijne, eigen plek binnen de school en we maken ook gebruik van de gymzaal, buitenspeelruimte en keuken. Volop mogelijkheden voor een mooi activiteitenaanbod! 

Vakantieopvang

Ook in de vakanties is vervelen niet nodig. Binnen het uitdagende programma BSO Vakantieland maken we regelmatig uitstapjes. We gaan bijvoorbeeld naar de speeltuin en andere leuke plekken, zoals het vliegveld. Bij het samenstellen van het vakantieprogramma houden we uiteraard rekening met de behoefte van de kinderen op de buitenschoolse opvang.  

Zit uw kind op De Piloot of De Kring? Dan kunt u via de locatiepagina op de website van KindeRdam uw kind aanmelden voor BSO+. 

  1. Na de inschrijving zet onze afdeling Klantadvies & Planning de aanmelding door naar onze zorgcoördinator.  
  2. Onze zorgcoördinator neemt contact op met de ouders en plaatst het kind op de wachtlijst.  
  3. Wanneer er plek is, neemt een van de medewerkers contact op en wordt er een intakegesprek gepland. 
  4. Tijdens het intakegesprek bespreken we wat er verder geregeld moet worden. Dit hangt af van de gemeente waarin de ouders en het kind wonen. 

Let op: alleen kinderen van de locatie De Piloot of De Kring aan de Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam komen in aanmerking voor een plekje op de BSO+. Kinderen die op de locatie De Piloot Lansingerland in Bergschenhoek zitten komen dus niet in aanmerking voor deze BSO+.

We hebben op dit moment 2 groepen, met plek voor 18 kinderen in elke groep. Voor beide groepen is een wachtlijst. Op termijn hopen we plaats te bieden aan 24 kinderen in totaal.  

Heeft u een vraag over de buitenschoolse opvang? Neem dan contact op met Tamara Crielaard, locatiemanager opvang via t.crielaard@kinderdam.nl 

Lees hier meer over KindeRdam of kijk op de website van KindeRdam.
Lees hier meer over direct inschrijven.