Tommy Tomato

dinsdag 5 maart 2024

Nieuwe samenwerking met Tommy Tomato: Lunchprogramma van start!

We hebben leuk nieuws te delen! Binnenkort gaan we van start met het aanbieden van lunch aan onze leerlingen, en dat doen we met een nieuwe samenwerking met Tommy Tomato!

Op vrijdag 8 maart staat een speciale proeflunch op het programma voor onze leerlingen. Een Health Angel van Tommy Tomato zal het concept uitleggen en de smakelijke lunch uit delen. De lunch van de dag? Heerlijke Bolo Boogjes!

Maar wat gebeurt er na 8 maart? Vanaf woensdag 13 maart gaan we twee keer per week alle leerlingen een lunch aanbieden, namelijk op de woensdag en vrijdag. Dit is het begin van onze pilotfase.

Hoe gaat het in zijn werk? De lunches worden bezorgd in de klaslokalen in een warmhoudbox. Vervolgens worden de maaltijden door de leerkrachten uitgedeeld.

En na het smullen? De lege bakjes en het bestek worden in de warmhoudbox weer opgehaald door de Health Angel van Tommy Tomato.

Maar waarom gaan we eigenlijk dit lunchprogramma starten? Deze lunch biedt onze leerlingen 60 tot 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Het zorgt voor een langzame en constante energieafgifte, wat betekent dat onze leerlingen zich langer kunnen concentreren. Bovendien leren we onze leerlingen op een speelse manier meer groente te eten. Want groente eten, dat leer je net zoals lezen en rekenen. Samen gaan we op ontdekkingstocht door smaken, texturen en geuren. Ieder op zijn eigen tempo. Het draait niet om het eindresultaat, maar om de positieve ervaring en het samen ontdekken.

Wij kijken enorm uit naar deze smakelijke samenwerking en hopen op vele gezonde en leuke lunchmomenten samen met Tommy Tomato!