Welkom bij de naschoolse avonturen op Kindercampus De Piloot!

woensdag 31 januari 2024

Bij Kindercampus De Piloot geloven we in de kracht van ontdekken, leren en plezier maken buiten de reguliere schooluren. Daarom zijn we verheugd om onze uitgebreide naschoolse activiteiten aan te kondigen, speciaal ontworpen voor de creatieve talenten van onze leerlingen.

Diversiteit in activiteiten
Met trots presenteren we een gevarieerd aanbod van naschoolse activiteiten, verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. Ons doel is om de unieke talenten van elke leerling te stimuleren en te ontwikkelen. Daarom hebben we activiteiten op maat gemaakt voor zowel SO De Piloot als SBO De Kring, met de nadruk op persoonlijke groei en plezier. 

Betaalbaar en toegankelijk
We begrijpen dat het ondersteunen van de ontwikkeling van onze kinderen een gedeelde verantwoordelijkheid is. Daarom bieden we deze naschoolse activiteiten aan tegen een kleine bijdrage van ouders/verzorgers. Dankzij de subsidie van het Jeugd Educatie Fonds wordt 50% van de kosten gedekt door de school en 50% door ouder(s) /verzorger(s), waardoor de deelname voor iedereen toegankelijk is. 

Kleine groepen en aangepast programma
Voor een optimale leerervaring houden we de groepen binnen het aanbod klein, zodat elke leerling de individuele aandacht krijgt die ze verdienen. Het programma is afgestemd op de mogelijkheden en het niveau van de kinderen, waardoor elke activiteit een stimulerende en uitdagende ervaring wordt. 

Een blik op onze activiteiten: 

 1. Muzieklessen met Peter van de SKVR 
 • Start: 8 januari 2024 
 • Voor groepen 7 en 8 
 • De leerlingen leren muziek maken met het programma Bandlab op de computer. Creëer je eigen nummer met de drummachine en ontdek de wereld van muzikale expressie. 
 1. Handvaardigheidslessen met Juf Henriette 
 • Start: 9 januari 2024 
 • Voor groepen 5 en 6 
 • Laat de creativiteit stromen met vijf speciale handvaardigheidslessen, waarbij elke les een nieuw avontuur is in de wereld van kunst en ambacht. 
 1. Kunst Workshops “De Valclub” met Emmelie van de SKVR 
 • Start: 11 januari 2024 
 • Voor groepen 7 en 8
 • Verken de kunst van vallen, falen en loslaten. Maak valpakken, creëer veilige ‘vallen’ en ontdek hoe het omarmen van falen kan leiden tot verrassende nieuwe ideeën. 

Zij beschrijft haar workshops als volgt: “Met Emmelie ga je leren wat vallen, falen en loslaten met kunst te maken hebben. We gaan valpakken maken en ook een echt (wel veilig) val maken. Daarna gaan we ervaren dat je door los te laten wat mooi is soms op verrassende nieuwe ideeën kunt komen. Als kunstenaar moet je af en toe durven falen, wij onderzoeken dat op een manier die soms moeilijk is maar vooral heel erg leuk en verrassend!” We hopen natuurlijk dat onze leerlingen veel plezier zullen hebben met de deelname aan de naschoolse activiteiten dit schooljaar! 

Doe mee en ontdek!
We kijken ernaar uit om een bruisend schooljaar vol plezier en leerzame momenten te delen tijdens onze naschoolse activiteiten. Mogen onze leerlingen genieten van het ontdekken en ontwikkelen van hun passies, want bij Kindercampus De Piloot zijn we er trots op om elk kind te zien groeien! 

Doe mee, ontdek en laat de avonturen beginnen!